Vergaderingen gemeenteraad in september

De agenda van de gemeenteraadsvergaderingen ziet er in september als volgt uit:

  • Commissievergadering Ruimte, Economie & Duurzaamheid (RED) op woensdag 11 september, vanaf 19.30 uur.
  • Commissievergadering Bestuur, Sociaal & Maatschappij (BSM) op donderdag 12 september, vanaf 19.30 uur.
  • Raadsvergadering op donderdag 26 september, vanaf 19.30 uur.

Agenda en bijbehorende stukken

Op dit moment staan de volgende onderwerpen op de voorlopige agenda van de commissie RED van woensdag 11 september:

  • OG 064 - Raadsvoorstel Adviesrecht gemeenteraad Ontwikkelvisie Terrassencamping Osebos
  • OG 065 - Raadsvoorstel bestemmingsplan Woningbouw
  • OG 066 - Raadsvoorstel uitgangspunten Grondnota

Op dit moment staan de volgende onderwerpen op de voorlopige agenda van de commissie BSM van donderdag 12 september:

  • SL 034 - Raadsvoorstel Uitvoeringsplan WMO
  • FIN 046 - Raadsvoorstel Bestuursrapportage 2024

De voorlopige agenda en de onderliggende stukken kunt u vinden op onze raadsinformatiesite. De agenda wordt aan het begin van de vergadering definitief vastgesteld. Ook vindt u bij de agenda een link naar de live-uitzending. U kunt de vergaderingen bovendien bijwonen vanaf de publieke tribune. Maak hiervoor gebruik van de ingang van het gemeentehuis aan de zijde van de Timpaantuin/kerk.

Inspreekrecht commissievergadering

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt over een bepaald onderwerp, hoort de gemeenteraad graag uw mening. Daarom zijn er commissies ingesteld waarin u als belanghebbende of betrokkene gebruik kunt maken van uw inspreekrecht. Aanmelden kan uiterlijk binnen 24 uur voor aanvang van de commissievergadering door een mail te sturen naar e-mail: griffie@gulpen-wittem.nl.

Het inspreekrecht staat alleen open bij geagendeerde raadsvoorstellen en niet bij informerende of sonderende agendapunten. Naast het inspreekrecht kunt u ook op andere manieren uw invloed uitoefenen. Zo kunt u een brief sturen naar e-mail: info@gulpen-wittem.nl ter attentie van de gemeenteraad of rechtstreeks contact opnemen met de raadsleden. De contactgegevens vindt u onder ‘wie is wie’ op onze raadsinformatiesite.

Spelregels bij het inspreken

U krijgt maximaal 3 minuten het woord. Dat is kort! Bereid uw verhaal daarom goed voor. Indien u vooraf uw inbreng per mail naar de griffie stuurt, dan wordt uw bijdrage toegevoegd aan de vergaderstukken zodat de deelnemers uw inbreng nog eens kunnen raadplegen.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met de griffie. De griffie is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 15.00 uur bereikbaar via telefoon: 043 880 07 69 en via e-mail: griffie@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken