Gemeenteraadsvergaderingen in oktober

De agenda van de gemeenteraadsvergaderingen ziet er komende maand als volgt uit:

  • Gecombineerde commissievergadering Ruimte, Economie & Duurzaamheid (RED) en Bestuur, Sociaal & Maatschappij (BSM) op woensdag 2 oktober, vanaf 19.30 uur.
  • Raadsvergadering op donderdag 17 oktober, vanaf 19.30 uur.

Agenda en bijbehorende stukken

Op dit moment staan de volgende onderwerpen op de voorlopige agenda van de commissie van woensdag 2 oktober:

  • Raadsvoorstel Toekomst zwemwater Gulpen-Wittem (keuze grootschalige renovatie Mosaqua v.s. realisatie doelgroepenbad).
  • Raadsvoorstel Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Maastricht Heuvelland 2025 e.v.
  • Raadsvoorstel Wijziging GR Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland.
  • Raadsvoorstel Advies aanwijzing lokale publieke omroep.

De voorlopige agenda en de onderliggende stukken kunt u vinden op onze raadsinformatiesite. De agenda wordt aan het begin van de vergadering definitief vastgesteld. Ook vindt u bij de agenda een link naar de live-uitzending. U kunt de vergaderingen van de gemeenteraad bovendien bijwonen vanaf de publieke tribune. Maak hiervoor gebruik van de ingang van het gemeentehuis aan de zijde van de Timpaantuin/kerk.

Commissievergadering woensdag 2 oktober: aanmelden voor de publieke tribune is nodig

Wij verwachten dat de commissievergadering van woensdag 2 oktober op meer belangstelling kan rekenen dan gebruikelijk. Vanwege een beperkt aantal zitplaatsen op de publieke tribune is vooraf aanmelden daarom nodig. Wilt u de commissievergadering bijwonen, meld u dan uiterlijk voor maandag 30 september 12.00 uur aan via e-mail: griffie@gulpen-wittem.nl. Indien de publieke tribune vol is, dan ontvangt u hiervan bericht en kunt u de vergadering thuis via de live-uitzending volgen.

Inspreekrecht commissievergadering

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt over een bepaald onderwerp, hoort de gemeenteraad graag uw mening. De gemeenteraad heeft daarom commissies ingesteld waarin u als belanghebbende of betrokkene gebruik kunt maken van uw inspreekrecht. Aanmelden kan uiterlijk binnen 24 uur voor aanvang van de commissievergadering door een mail te sturen naar e-mail: griffie@gulpen-wittem.nl.

Het inspreekrecht staat alleen open bij geagendeerde raadsvoorstellen en niet bij informerende of sonderende agendapunten. Naast het inspreekrecht kunt u ook op andere manieren uw invloed uitoefenen. Zo kunt u een brief sturen naar e-mail: info@gulpen-wittem.nl ter attentie van de gemeenteraad of rechtstreeks contact opnemen met de raadsleden. De contactgegevens vindt u onder ‘wie is wie’ op onze raadsinformatiesite.

Spelregels bij het inspreken

U krijgt maximaal 3 minuten het woord. Dat is kort! Bereid uw verhaal daarom goed voor. Indien u vooraf uw inbreng per mail naar de griffie stuurt, dan wordt uw bijdrage toegevoegd aan de vergaderstukken zodat de deelnemers uw inbreng nog eens kunnen bekijken.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met de griffie. De griffie is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 15.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 043 - 880 07 69 en via e-mail: griffie@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken