Verduurzaming openbare verlichting van start

We hebben een belangrijke stap gezet richting duurzaamheid: alle conventionele verlichting wordt vervangen door energiezuinige led armaturen. Dankzij de goedkeuring van de raad kan het resterende deel in een keer worden omgezet naar led.

Ongeveer 65% van het gebied is in de afgelopen jaren vervangen door led. Het resterende deel - ongeveer 1000 stuks - worden in een keer vervangen. Op maandag 23 september gaven wethouder Piet Franssen en aannemer Spie symbolisch het startschot voor dit project bij een lichtmast in de gemeente.

Met deze overgang naar 100% ledverlichting - gecombineerd met dimfuncties waar mogelijk - bespaart de gemeente jaarlijks ongeveer 95.000 kilowattuur aan energie. Naast de energiebesparing levert dit project ook financiƫle besparing. Dit komt door de verminderde energiekosten en het besparen in onderhoudskosten.

Dit initiatief draagt bij aan een duurzamer en veiliger Gulpen-Wittem en sluit aan bij de doelstellingen van het Energie- en Klimaatakkoord. Wethouder Piet Franssen benadrukt: "Met dit project investeren we niet alleen in een beter milieu, maar ook in een veilige en leefbare omgeving voor onze inwoners."

De werkzaamheden vinden de komende maanden plaats en worden naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Voor meer informatie over het project kunt u terecht op onze website.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken