Terugblik Week van de Toegankelijkheid

Het doel van deze week is om duidelijk te blijven maken waarom het zo belangrijk is dat mensen met een beperking mee kunnen doen. Toegankelijkheid loont.

Ondanks dat Nederland een rijk land is, blijkt uit nieuw onderzoek van de Verenigde Naties (VN) dat er nog veel te verbeteren is voor de toegankelijkheid van mensen met een beperking. Uit het rapport van de VN van afgelopen september blijkt dat het in Nederland slecht gesteld is met de toegankelijkheid van het onderwijs, het openbaar vervoer en de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.

De conclusies uit dit rapport laten wederom zien dat de week van de toegankelijkheid er niet voor niks is. Ook in Gulpen-Wittem zijn nog stappen te zetten. De eerste stap hierin was het vaststellen van de Lokale Inclusie Agenda 2024-2028: een Gulpen-Wittem voor iedereen afgelopen maart. Samen met de kerngroep Lokale Inclusie Agenda wordt dit nu uitgewerkt. In deze kerngroep zitten inwoners van Gulpen-Wittem die ervaringsdeskundige of ervaringsdeler zijn. Samen kijken we naar wat verbeterd kan worden in Gulpen-Wittem om de algehele toegankelijkheid te vergroten. Alles met het doel Gulpen-Wittem toegankelijker te maken voor iedereen.

Wilt u hier meer over weten of wilt u hier graag over meedenken? Neem dan contact op met Karlijn Schaeps via e-mail: karlijn.schaeps@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken