Jeugdontbijt in Gulpen-Wittem

Elke dag een gezond ontbijt voor ieder kind!

De dag beginnen met een goed ontbijt is voor veel mensen vanzelfsprekend. Toch is dat voor velen niet zo. Elke dag gaan er kinderen naar school zonder ontbijt omdat niet elke ouder dat kan betalen. Speciaal voor deze gezinnen is er het Jeugdontbijt. Inmiddels maken 67 kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar daarvan gebruik in Gulpen-Wittem. Zij ontvangen elke week een gezond ontbijtpakket. Dat wordt gratis en anoniem thuisbezorgd.

Wilt u weten of u het Jeugdontbijt ook voor uw kind(eren) kunt krijgen?

Bel naar de gemeente via het telefoonnummer 14 043 (vraag naar een medewerker van team Jeugd). U kunt ook bellen naar 14 043 en vragen naar iemand van Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland (locatie Gulpen) of Trajekt. U krijgt dan in elk geval een hulpverlener te spreken die u alles kan vertellen over het Jeugdontbijt en graag met u bekijkt of u hier ook recht op heeft. Uw gegevens worden niet zonder toestemming gedeeld met anderen.

Een gezond ontbijt is belangrijk!

Is het belangrijk dat elk kind in Gulpen-Wittem elke dag een gezond ontbijtje kan eten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dat niet alleen belangrijk is voor een goede gezondheid in algemeen zin, maar óók voor goede schoolprestaties bij kinderen. Daarnaast nemen sociale contacten toe en gaan kinderen er meer van bewegen en sporten. Sinds een aantal jaren werken verschillende partijen en vrijwilligers in de gemeente samen om kinderen van ouders die zo’n ontbijt niet kunnen betalen elke week van ontbijtjes te voorzien. Het is gratis en anoniem.

Jeugdontbijt

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken