Natuurkrachtmaand november: drainages verwijderen Sierveld

Natuurkracht: samen met de natuur wateroverlast en droogte te lijf

De natuur is onze bondgenoot bij het tegengaan van wateroverlast en droogte in het Zuid-Limburgse Landschap. Het Fonds Natuurkracht ondersteunt initiatieven die bijdragen aan dit doel. Daarvoor is 1 miljoen euro beschikbaar gesteld dankzij de Nationale Postcode Loterij. Voor het tweede jaar op rij ondersteunt het fonds de Natuurkrachtmaand. De hele maand november organiseren vrijwilligers en beroepskrachten van IVN Natuureducatie meer dan 20 activiteiten, in samenwerking met de terreinbeherende organisaties in Limburg. Met deze activiteiten versterken we de waterbergingscapaciteit en biodiversiteit van het Geul- en Gulpdal.

Verwijderen drainages bij 't Sierveld

Sierveld is een regeneratieve boerderij in Mechelen. Op zaterdag 2 november gaan we samen met een groep vrijwilligers de ondergrondse drainage verwijderen. Het doel is om hiermee water langer in het gebied te houden. Zodat er ook in droge periodes genoeg water is.

Wilt u meewerken?

U kunt zelf graven, meer leren over water vasthouden of een drainage zoeken met een wiggelroede.

  • Wanneer: zaterdag 2 november. U kunt op 2 momenten aanhaken. Van 10.00 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 15.30 uur. Beide mag natuurlijk ook.
  • Waar: Sierveld (Bommerigerweg 12 in Mechelen)

Informatie voor deelnemers

Al het materiaal is aanwezig. Waaronder een kleine graafmachine met bemanning. Neem wel zelf goede schoenen of laarzen mee.

Aanmelden kan via de website van Natuurkracht.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken